Testimonial Kraket

Bestuur studievereniging Kraket over workshops 'Elevator Pitch' en 'Ben jij klaar voor recruitment?'

kraket bestuurIn samenwerking met FEWEB Career Services heeft studievereniging Kraket het ‘Kraket Forum’ georganiseerd in het voorjaar van 2014. Tijdens deze dag die plaatsvond op het Tinbergen Instituut, heeft FEWEB Career services twee trainingen gegeven voor een groep studenten Econometrie en Operationele Research. Op voorhand is er samen nagedacht over welke workshops het meest geschikt zouden zijn voor de doelgroep. De ervaring van FEWEB Career services was hierbij enorm waardevol. Uiteindelijk zijn de trainingen genaamd ‘Elevator Pitch’ en ‘Ben jij klaar voor recruitment?’ gegeven op het Kraket Forum. 
De studenten die deelnamen aan de zogenoemde ‘Elevator Pitch’-training, hebben in no-time de fijne kneepjes van het publiekelijk spreken geleerd. Zelfs de studenten die normaal gesproken minder snel het achterste van hun tong laten zien, zetten binnen anderhalf uur tijd een verbluffend pakkende speech neer, waarin ze uitgedaagd werden om datgene te noemen wat hen als persoon uniek maakt.

Bij de ‘Ben jij klaar voor recruitment?’-training  hadden nog weinig studenten ervaring met sollicitaties en hoe recruiters en (aankomend) werkgevers naar jou als persoon kijken. Al snel bleken studenten gefascineerd door de training te zijn, werd er druk nagedacht over goede eigenschappen en verbeterpunten van elkaar en werd er een enorm aantal vragen gesteld, waardoor een vervolgtraining zeker niet zal misstaan.

Na afloop waren de studenten zonder uitzondering razend enthousiast. Velen ervan hebben een vervolgafspraak gemaakt bij FEWEB Career Services om hun CV te laten doorlichten of nog even wat last-minute sollicatietips mee te pakken. Dames van FEWEB Career Services, bedankt voor jullie trainingen!

Koen de Man, voorzitter Studievereniging Kraket 2013-2014