Workshops

Je studeert bijna af, of bent net afgestudeerd. Hoe maakt je de stap naar de arbeidsmarkt?  Schrijf je in voor één van de carrière workshops van Career Services en leer hoe je succesvol overstapt van universiteit naar arbeidsmarkt. 

De workshops worden het hele jaar door georganiseerd. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, schrijf je dus op tijd in! De workshops kun je vinden in onze eventcalendar, de inschrijvingen gaan een maand van tevoren open.

Job search introductie

Deze workshop is het startpunt als je op korte termijn gaat solliciteren voor een baan of stage. We doorlopen het hele sollicitatieproces en oefenen met gesprekstechnieken. Na afloop weet je hoe je beslagen ten ijs kunt komen bij de werkgever van jouw keuze. Deze workshop is geschikt voor studenten die beginnen met oriënteren op de arbeidsmarkt.
Meer informatie | Schrijf in

High impact cv’s en motivatiebrieven

Leer krachtige, resultaatgerichte cv’s en motivatiebrieven schrijven, waarin jouw ervaring en kwaliteiten optimaal tot uitdrukking komen. Ontdek waar werkgevers op letten bij het lezen van een cv of brief – en hoe je deze daarop aan kunt passen. Na de workshop bieden we je de mogelijkheid om een afspraak te maken met een van onze career coaches voor individuele feedback.
Meer informatie | Schrijf in

Discover your ideal career

Wil je meer zicht op waar je goed in bent, waar jouw interesse ligt en waar je energie van krijgt? Maak CareerLeader, een online career assessment voor studenten in economische en bedrijfskundige opleidingen en ontvang een uitgebreid rapport. Vervolgens analyseer en bespreek je de resultaten in een kleine groep onder leiding van een professionele loopbaancoach.
Meer informatie | Schrijf in

Netwerken en elevator pitch

Wist je dat het grootste deel van de vacatures via-via vervuld wordt? Slechts een derde van de vacatures verschijnt op een website of vacaturebank. Ontdek nieuwe manieren om de arbeidsmarkt te verkennen en je contacten op te bouwen. Deze workshop richt zich op schrijven van een overtuigende elevator pitch en offline netwerken. Voor het successvol inzetten van je online netwerk is de LinkedIn workshop een goede aanvulling op deze workshop.
Meer informatie | Schrijf in

Effectief netwerken met LinkedIn

LinkedIn is het meest gebruikte online professionele netwerk in Nederland. Een profiel aanmaken is snel gedaan. Maar hoe kan LinkedIn helpen bij het vinden van  een baan en hoe zorg je dat recruiters jou vinden? Hoe bouw en onderhoud je je online netwerk? Het antwoord op deze en andere vragen ontdek je in deze praktische workshop boordevol tips en trucs.
De workshop is bedoeld voor studenten die al een LinkedIn profiel hebben en het platform effectiever willen leren gebruiken.  Een goede aanvulling op deze workshop is de workshop Netwerken en elevator pitch, waarin offline netwerken het schrijven van een elevator pitch aan bod komen.
Meer informatie | Schrijf in

Ace the Interview

Oefen je sollicitatiegesprek met een echte recruiter onder leiding van een professionele loopbaancoach. Je krijgt direct feedback op je presentatie en antwoorden. Daar doe je straks bij een echt interview je voordeel mee! Dat je ook ziet hoe andere studenten het sollicitatiegesprek aanpakken maakt deze sessie extra waardevol. De training is bestemd voor masterstudenten. Ben je bachelorstudent en wil je deelnemen? Neem even contact met ons op.
Meer informatie | Schrijf in

Define your ideal job

Hoe beslis jij of een baan goed voor jou is? Welke aspecten van een baan zou jij overwegen? Het vinden van jouw ideale baan start met het begrijpen van wie je bent – jouw persoonlijke en professionele talent en voorkeuren  – en hoe jij deze graag zou willen toepassen in een baan. In deze interactieve workshop vertaal jij jouw unieke persoonlijkheid, expertise en interesses in een “blauwdruk van jouw ideale baan”.
Meer informatie | Schrijf in

Crack the case

In deze workshop leer je hoe je goed kunt voorbereiden op een case interview tijdens de sollicitatieprocedure. We bespreken doelen en strategieën, en geven je tips en trucs om jouw prestaties te verbeteren. Door te oefenen met een business case en/of ‘guesstimate’ doe je praktische ervaring op.
Meer informatie | Schrijf in

Salary Negotiation

Wat is een goed startsalaris voor iemand met jouw kennis en vaardigheden? Hoe zorg je dat je werkgever je ook betaalt naar wat je waard bent?  Kun je eigenlijk wel onderhandelen als starter op de arbeidsmarkt? In deze workshop leer je de basisprincipes van succesvol onderhandelen. We bespreken de onderhandelingsruimte in verschillende situaties en geven je de mogelijkheid om te oefenen met onderhandelen.
Meer informatie | Schrijf in